Bors cu perisoare

de adriana_bobu in Ciorbe, 6 Ian 2011 | 5376 vizualizari

 

Este preferatul meu...

 

INGREDIENTE

  • o felie de rasol de vita
  • 200g carne tocata (vita+porc)
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • o telina mica
  • o ceapa pt. bors si una pt. perisoare
  • un ardei rosu
  • o rosie
  • 1 l bors
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • zarzavat(leustean,patrunjel,marar)
  • putin cimbru
  • o lingura pasta tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu perisoare:

Am pus la fiert rasolul de vita, l-am spumuit, iar dupa aproximativ 40 min (cand era aproape fiert) am adaugat in oala radacinoasele curatate si taiate marunt.Apoi am trecut la prepararea perisoarelor: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt cu mararul si patrunjelul tocat si cu cimbrul. Am batut oul separat si l-am adaugat peste compozitia de perisoare, am potrivit de sare si piper si in final am amestecat cu grisul . Am format ghemotoace mici in palma, apoi le-am strecurat usor in oala aflata pe aragaz.Dupa aprox. 15min perisoarele s-au ridicat la suprafata( semn ca erau fierte) Am adaugat in final borsul (pe care l-am dat separat intr-un clocot) pasta de tomate desfacuta in putina apa si zarzavatul :patrunjel si leustean tocat marunt. A iesit o bunatate! Am facut si o mamaliguta si am alaturat si cativa ardei iuti....cred ca va imaginati ce a urmat....

TIPS-URI

1

perisoarele facute cu gris (in loc de orez) ies mult mai fine....si gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste